God jul!

(null)

God jul! Idag är det den tjugofjärde december och många i Sverige firar jul idag, men här i USA så firar dom flesta jul den tjugofemte.

Att "gå ut för att köpa tidningen" efter Kalle Anka för att sedan få besök av tomten görs sällan här i USA, utan istället så "klättrar tomten in genom skortstenen på natten" och därefter ligger julklapparna under julgranen på morgonen den tjugofemte december. Julstrumpor är också något som är väldigt vanligt här som hängs upp och därefter fylls med presenter.

Amerikansk julmat är lite annurlunda än svensk julmat. Amerikansk julmat innehåller inte t.ex. sill och kaviar, men dom har ofta en julskinka och en kalkon.

I år kommer jag att fira jul hemifrån med mina närmsta vänner och kommer givetvis att ringa mina familjemedlemmar för att de hur dom mår.

Hur kallt är det i Florida under julen? Kanske någon undrar. Just nu är det cirka 17-18 Celsius grader utomhus och rätt blåsigt. Saken är den att luftfuktigheten är så hög här att kalla vindar mer eller mindre glider in i ens kläder. Fast jag har hört att det är rätt kallt i Sverige just nu, så jag ska inte klaga.

God jul på er! 🎅🤶🎄🎁⛄️❄️

0 kommentarer