Krig runt hörnet

 
🇺🇸🆚🇰🇵
 
På nyheterna idag i USA är det en allvarlig ton. Det pratas om skadorna som orkanen Maria har orsakat Puerto Rico, jordbävningar i Mexiko, men främst om det poteniella kriget mellan USA och Nordkorea. USA's president, Donald Trumph, har nyligen utfärdat nya blockader av resurser till Nordkorea med förhoppningen att detta kommer att sakta ned Nordkoreas utvecklande av missiler som eventuellt skulle kunna träffa USA. Nordkoreas diktator svarade med personliga angrepp mot Donald Trump och sa att alla eventuella amerikanska liv som släcks av en eventuell Nordkoreansk attack skulle vara hans fel... Så om det kommer bli ett krig mellan USA och Nordkorea kan man enbart spekulera, men med tanke på tonen mellan ländernas ledare så verkar det tyvärr finnas en risk för det. USA har världens största armé, medan Nordkorea har världens fjärde största armé och dessutom har mindre praktisk erfarenhet av krig än vad den amerikanska armén har... Med andra ord; om USA och Nordkorea skulle gå in i krig så skulle USA troligtvis att vinna.
 
Det verkar som att folk här i USA är inte oroliga över att förlora ett krig mot Nordkorea, utan snarare oroliga över om Nordkorea skulle "slå det första slaget" genom att skjuta en missil mot USA som skulle kunna orsaka dödsfall. Donald Trumph har i media sagt att om Nordkorea skulle attackera USA, så skulle han vara villig att mer eller mindre "spränga bort" hela Nordkorea (vilket den amerikanska armén är kapabel att göra) som svar. Med detta i åtanke är dom personerna i USA som har mest skäl att vara oroliga dem som bor längst västkusten (t.ex. Kalifornien) eftersom att det är dom områderna som är geografiskt närmast Nordkorea och därmed är mest troligt att Nordkorea skulle försöka slå till där först. Som tur är för Kalifornien så har den amerikanska armén massviss med baser runt om i delstaten med utrustning redo att skjuta ned eventuella hot.
 
Vad kommer jag att göra om det blir krig mellan USA och Nordkorea? 🤔 Jag vet faktiskt inte riktigt, jag menar, USA är väldigt ofta i krig (i jämförelse med t.ex. Sverige) och det jag har märkt är att missiler, bomber och så vidare brukar inte nå hit. Florida är i USA's sydöstra hörn, vilket innebär att Nordkorea skulle troligtvis inte kunna skicka en missil tillräckligt långt för att direkt träffa delstaten. Däremot så är det svårt att uppskatta hur stor en av dessa explosioner skulle kunna bli och på så sätt göra skada i Florida...
 
0 kommentarer