Gick igenom ghettot

En av kurserna som jag läser den här terminen kräver att man ska göra sex timmar av voluntärt arbete (ett obetalt jobb som bidrar till det lokala samhället) som en del av ett projekt. Jag skrev mig därför upp som voluntär till ett välgörenhetsevent i St. Petersburg (i Florida). Jag hade innan det hört att det finns områden i södra St. Petersburg där det inte är särskilt säkert att vara utomhus sent.

Min kompis skjutsade mig dit tidigt imorse. Vi kom fram cirka halv nio på morgonen till adressen som vi skulle till. Precis innan vi stannade bilen såg vi två pitbulls gå över vägen! Inga koppel eller ägare sågs till - som att det var två utomhuskatter... Ingen i området reagerade på detta. Jag gick in i lokalen och påbörjade voluntärarbetet, som gick ut på att flytta på grejer och montera ihop backdrops vilket blev min och en polis som var där för att hjälpa till uppgift. Efter cirka sex timmar av arbete var jag klar för dagen, men jag hade ingen skjuts hem! Som tur var så hade jag mitt busskort med mig och tänkte leta upp närmsta bussstation.

Jag vet inte vad kvalifikationerna för ett ghetto är, men vart jag var skulle jag beskriva som det om jag behövde sammanfatta det till ett ord. Övergivna hus, folk i det öppna användandes droger och mycket klotter. Jag har sedan tidigare lärt mig att om man måste passera ett område i USA som anses vara farligt, så är det säkrast att resa via huvudvägarna (inte sidogator), vilket jag gjorde. Trots det  kom folk fram för att fråga om jag hade en dollar över, och andra rop om att “Come up to the car, man!”. Vid dessa tillfällen brukar jag låtsas att jag saknar hörsel helt och håller och fortsätter att gå... På lördagar går bussarna här cirka en gång i timmen och jag fick känslan av att stå kvar där så länge skulle vara en dålig idé. Jag bestämde mig därför att gå igenom hela St. Petersburg via huvudvägen. Det tog mig över en timme, men jag klarade mig i alla fall.

0 kommentarer