Jagär sexberoende

Jag har nu ett tag vetat att jag är sexberoende, men det har känts som en så pass konstig grej att skriva om eftersom att jag har inte riktigt själv känt att jag vet hur jag ska förklara det, men jag tänkte att jag kan ju i alla fall försöka. Jag är alltså sexberoende (det kallas även för hypersexuell störning, men jag gillar inte det ordet :P ) och det innebär helt enkelt att jag har tvångsmässiga tankar om sex den större delen av dygnet vilket delvis gör det svårare för mig att planera saker och ting så väl som det gör att jag får vissa koncentrationssvårigheter vilket ofta kan missuppfattas som att jag inte lyssnar på vad folk säger när dom pratar med mig vilket, naturligtvis, ofta uppfattas som ganska otrevligt av mig. Jag har ett tag misstänkt att jag kan vara sexberoende men att det inte finns något att göra åt saken så jag har mer eller mindre inte tagit tag i det, men nu så har jag bestämt mig för att det börjar bli ett allt för stort distrationsobjekt i vardagen så jag har bestämt mig för att ta hjälp för det här och det finns alltså några sätt, bland annat:
  • Terapi (grupp eller ensam).
  • Hormondämpande medicin.
Jag vet inte själv hur jag ska gå till väga utan det får jag nog ta med någon psykolog om vilket behandlings sätt som jag bör använda. Ärligt talat så tycker jag inte att det är så farligt att vara sexberoende... Visst kan det vara lite distraherande och jobbigt att ibland missuppfattas som rätt otrevlig, men det finns ju betydligt mycket värre beroende som faktiskt förstör kroppen...medan sex är ju faktiskt, enligt många, bra för kroppen... Nu har jag fått det off my chest i alla fall.

Marvin Gaye - Sexual Healing

[youtube id=auw56ai2z-M]

Jag misstänker faktiskt att även Marvin Gaye var sexberoende med tanke på repliken "heal me, my darling" i den här låten vilket jag verkligen känner att jag kan relatera till.

3 kommentarer