Fler bilder från St. Patricksday

 
 
 
En av dom andra som var där med just den här vagnen tog en bild på mig gåendes i paraden!
0 kommentarer

Nytt inslag i bloggen

Ända sedan jag flyttade till USA för att plugga har jag haft avsikten av att skriva som en liten guide till hur man kan göra för att plugga i USA (baserat på mina personliga erfarenheter). Det var min avsikt att skriva dessa blogginlägg efter att jag har tagit examen, så att det känns mer som att jag verkligen vet vad jag pratar om. Däremot så har jag den på den senaste tiden fått flera kommentarer på bloggen där folk har bett mig skriva inlägg om hur man gör för att plugga i USA, så med andra ord så verkar dessa personer tycka att jag (pga. att jag har pluggat i Florida i över ett år nu) kan hjälpa dem på ett eller annat sätt på deras mål att plugga i USA genom att dela med mig av mina personliga erfarenheter.

 
Allt som jag skulle berätta för mig själv om att plugga i USA om jag skulle träffa mig själv för två år sedan tar mer än ett blogginlägg att sammanfatta, så jag kommer därför att dela in all information i tio stycken inlägg. Från er som vill plugga i USA skulle jag uppskatta specifika frågor som ni har så att jag kan besvara dem i inläggen i deras kategorier som följer:
  1. Val av skola och utbildning 🏫
  2. Hur du kan finansiera dina studier 💵
  3. Pappersarbetet som krävs 📑
  4. Hur valet av delstat påverkar dig 🇺🇸
  5. Att fixa boende 🏡
  6. Kostnader som studerande 💸
  7. Transporterings-alternativ 🚃
  8. Sociala och kulturella skillnader 🇸🇪 
  9. Efter att du har tagit examen 🎓 
  10. Övrigt

Dessa blogginlägg kommer att börja publiceras i ordning så om ni har några frågor angående val av skola och utbildning så ställ dem gärna som en kommentar till det här inlägget så snabbt som möjligt så att jag kan besvara din fråga i det första inlägget.

Jag är inte någon sorts akademisk rådgivare, utan detta är enbart tips baserade på min egna personliga erfarenhet av att plugga i USA. Att följa dessa steg är inte en garanti att att det går som planerat. Jag rekommenderar inte någon att använda sig av dessa tips för att plugga i ett annat land än i USA då det kan vara stora skillnader och mina erfarenheter av att plugga utomlands är enbart i USA.

0 kommentarer

St. Patricksday

 
🏙

Igår var det St. Patricksday och jag höll mig till min plan att åka in till Tampa för att vara med i paraden. Jag hjälpte alltså se till att folk inte skulle springa in mellan paradvagnarna. Paraden var as häftig! Det var cirka 50-60 stycken olika vagnar med piratteman (det är en grej här i Tampa på St. Patricksday) och folk var utklädda till allt möjligt - typ som Halloween. Det var flera tusen personer som stod längst huvudgatan för att se paraden och för att få pärlor kastade till dem från folk i vagnarna (som Mardi Gras).

Efter paraden bestämde jag mig för att gå ut eftersom att jag då redan var i festdistriktet. Jag gick till den största nattklubben längst huvudgatan, och det var galet längst gatan! Poliser överallt på hästar och cyklar, folk var as fulla och så vidare...  Nattklubben var as najs och jag hade hur kul som helst!

Det enda negativa den kvällen var att jag hade problem med att få tag på en taxi hem så sent på kvällen, men till slut fick jag tag på en som tur var!

 
 
 
 
 
 
Jag må se glad ut på den här sista bilden, men jag var as irriterad eftersom att jag inte kunde hitta någon taxi, men tyckte att jag fick bita ihop och passa på att ta en bild vid dom coola byggnaderna i Tampa...suddig blev bilden också 😩
0 kommentarer