Transporterings alternativ

 
Hur ska du ta dig fram och tillbaka till skolan? đŸ€” I Sverige sĂ„ har vi ett vĂ€ldigt pĂ„litligt kommunalt-transport system. Om man bor i Stockholm sĂ„ Ă€r bussarna och tunnelbannorna dessutom ej lĂ„ngt ifrĂ„n varandras avgĂ„ngstider. HĂ€r i Florida Ă€r det tyvĂ€rr inte sĂ„. Det finns inga tunnelbanor, men det finns ett lokalt busssystem. DĂ€remot kommer bussarna endast en gĂ„ng i halvtimmen och enbart en gĂ„ng i timmen pĂ„ helgerna! Min skola har ett sammarbete med det lokala-buss-system-företaget dĂ€r elever fĂ„r Ă„ka buss gratis med hjĂ€lp av vĂ„ra student-ID kort. Beroende pĂ„ vart du pluggar, finns det en chans att din skola har ett liknande avtal med en leverantör av kommunaltrafik.

Som jag nÀmnde i mitt inlÀgg om hur valet av delstat pÄverkar dig, sÄ finns det tunnelbanor oftast i nordöstra USA, medan i resten av landet Àr det ovanligt. Vissa stÀder som t.ex. San Fransisco har spÄrvagnar som ett alternativ.

SpĂ„rvagnar i San Fransisco. 🚋

Du kan skaffa ett körkort i USA. NÀr du anlÀnder i USA kommer du fÄ olika dokument. Dessa dokument Àr dom du kommer behöva för att skaffa körkort. Generellt sÀtt Àr det billigare och enklare att skaffa körkort i USA Àn i Sverige, men det innebÀr ocksÄ att det intrÀffar fler trafickolyckor. Om du redan har körkort i Sverige sÄ Àr det Àn giltigt i USA (tror jag). Amerikansk trafik fungerar som svensk trafik enligt min erfarenhet förutom att övergÄngsstÀllen och dess regler kan vara annurlunda. Av personligt erfarenhet av att bo i Florida sÄ vet jag att förare Àr dÄliga pÄ att ge fotgÀngare företrÀde (trots att det Àr Àven lag om det i USA), sÄ det Àr viktigt att vara försiktig och att inte anta att förare kommer att stanna för dig som i Sverige. Fler personer blir dödade i USA av bilar varje Är Àn skjutvapen har jag hört.

OBS! Jag Àr inte nÄgon sorts akademisk rÄdgivare, utan detta Àr enbart tips baserade pÄ min egna personliga erfarenhet av att plugga i USA. Att följa dessa steg Àr inte en garanti att att det gÄr som planerat. Jag rekommenderar inte nÄgon att anvÀnda sig av dessa tips för att plugga i ett annat land Àn i USA dÄ det kan vara stora skillnader och mina erfarenheter av att plugga utomlands Àr enbart i USA.

0 kommentarer