@ Downtown Tampa

🏙
0 kommentarer

Straight from the barbershop

🔪🔪
💈💈
0 kommentarer

Transporterings alternativ

 
Hur ska du ta dig fram och tillbaka till skolan? 🤔 I Sverige så har vi ett väldigt pålitligt kommunalt-transport system. Om man bor i Stockholm så är bussarna och tunnelbannorna dessutom ej långt ifrån varandras avgångstider. Här i Florida är det tyvärr inte så. Det finns inga tunnelbanor, men det finns ett lokalt busssystem. Däremot kommer bussarna endast en gång i halvtimmen och enbart en gång i timmen på helgerna! Min skola har ett sammarbete med det lokala-buss-system-företaget där elever får åka buss gratis med hjälp av våra student-ID kort. Beroende på vart du pluggar, finns det en chans att din skola har ett liknande avtal med en leverantör av kommunaltrafik.

Som jag nämnde i mitt inlägg om hur valet av delstat påverkar dig, så finns det tunnelbanor oftast i nordöstra USA, medan i resten av landet är det ovanligt. Vissa städer som t.ex. San Fransisco har spårvagnar som ett alternativ.

Spårvagnar i San Fransisco. 🚋

Du kan skaffa ett körkort i USA. När du anländer i USA kommer du få olika dokument. Dessa dokument är dom du kommer behöva för att skaffa körkort. Generellt sätt är det billigare och enklare att skaffa körkort i USA än i Sverige, men det innebär också att det inträffar fler trafickolyckor. Om du redan har körkort i Sverige så är det än giltigt i USA (tror jag). Amerikansk trafik fungerar som svensk trafik enligt min erfarenhet förutom att övergångsställen och dess regler kan vara annurlunda. Av personligt erfarenhet av att bo i Florida så vet jag att förare är dåliga på att ge fotgängare företräde (trots att det är även lag om det i USA), så det är viktigt att vara försiktig och att inte anta att förare kommer att stanna för dig som i Sverige. Fler personer blir dödade i USA av bilar varje år än skjutvapen har jag hört.

OBS! Jag är inte någon sorts akademisk rådgivare, utan detta är enbart tips baserade på min egna personliga erfarenhet av att plugga i USA. Att följa dessa steg är inte en garanti att att det går som planerat. Jag rekommenderar inte någon att använda sig av dessa tips för att plugga i ett annat land än i USA då det kan vara stora skillnader och mina erfarenheter av att plugga utomlands är enbart i USA.

0 kommentarer