Kostnader som studerande

När du pluggar utomlands kommer du vara tvungen att hålla din ekonomi i ordning. Utöver utgifter på mat och hyra så kommer du även att ha ett antal skolrelaterade utgifter, t.ex;

  • Terminsavgifter 💵 
  • Kursmaterial 📚 
  • Försäkring 👩‍⚕️ 

Du kommer själv att vara ansvarig för att betala dina terminsavgifter, även om du gör det via CSN lån. Detta kommer du att sköta med hjälp av din skola. Du kan betala dina terminsavgifter kontant, men pga. att det lär röra sig om några tusen dollar så rekommenderar jag att ni använder ett kort för detta. Dom flesta svenska bankomat-korten funkar här i USA för det mesta.

Enligt min erfarenhet så täcker inte CSN kostnader för böcker och övrigt studiematerial (t.ex. diverse Access-fees för olika dator-program under vissa kurser) så detta är något som kommer ur egen ficka. Enligt min erfarenhet brukar mina skolböcker och Access-fees kosta ungefär $400-$600 per termin.

Eftersom att du är en student från ett annat land så kommer du att bli tvungen att skaffa en hälsoförsäkring för studenter utomlands. Detta brukar vara ett krav från alla skolor i USA. Det brukar röra sig om cirka $100 per termin. I mitt fall fick jag en lista av min skola på försäkringsbolag som har försäkringar som accepteras av skolan.

OBS! Jag är inte någon sorts akademisk rådgivare, utan detta är enbart tips baserade på min egna personliga erfarenhet av att plugga i USA. Att följa dessa steg är inte en garanti att att det går som planerat. Jag rekommenderar inte någon att använda sig av dessa tips för att plugga i ett annat land än i USA då det kan vara stora skillnader och mina erfarenheter av att plugga utomlands är enbart i USA.

0 kommentarer