Dagens outfit

3 kommentarer

Blogg stories

Några bilder från min Instagram-story från häromdagen.

Det är väldigt varmt här i Florida just nu, så jag skulle ta och trimma mitt hår och skägg kortare häromdagen. Jag började med att klippa mitt hår med hjälp av min rakapparat cirka två-tre centimeter långt. Därefter trimmade jag mitt skägg några millimeter kort och hoppade sedan in i duschen. När jag hoppade ut ur duschen såg jag att det var lite ojämnt mitt på huvudet. Jag tog min rakapparat för att jämna ut det, men glömde bort att trimmern var inställd för skägget och jag råkade därför klippa det väldigt kort på mitten av huvudet och insåg att det inte fanns någon återvändo utan var tvungen att klippa av det allt!

Nästa dag kände jag lite bättre om det och kunde till och med skämta om det så jag la upp några videos på min Instagram-story där jag pratade om det. Som tur är för mig så har jag ledigt just nu så mitt hår kommer i alla fall hinna växa ut lite innan nästa termin börjar.

Hur najs vore det inte om man kunde lägga upp stories som på Snapchat eller Instagram på ens blogg? Det vore ju ett as enkelt sätt att vara mer aktiv på ens blogg. Tills att det finns, så har ni här nedanför några bilder från videorna.

P.S. Min Instagram heter @peter08official

0 kommentarer

Efter att du har tagit examen

Efter att du har tagit examen, vad gör du då? 🤷🏻‍♂️ Svaret på den här frågan är givetvis väldigt personlig beroende på ens situation och det kan hända att dina planer ändras under din utbildning i USA. 

Givetvis kan du återvända till Sverige för att använda din amerikanska College-examen för att stå ut på arbetsmarknaden, eller för att utveckla din examen på något universitet i Sverige (om du t.ex. har tagit din Associate in Arts i USA kan du göra den till en Bachelors Degree i Sverige).

Ett annat alternativ som är unikt för just dem som har lyckats ta examen från sitt college i USA är att få ett jobb-visum i ett år för att jobba i USA. Detta erbjuds enbart till dom som nyligen har tagit examen och med ett visst GPA-krav (detta krav är däremot inte långt ifrån GPA-kravet för att ta examen, så det är inget att oroa sig allt för mycket över). Tanken med detta alternativ är att ge studenten en unik möjlighet att ytligare stå ut på arbetsmarknaden med hjälp av amerikansk arbetsliverfarenhet.

För att få ett av dessa arbetsvisum så behöver man också hitta ett företag som är villiga att skriva på diverse dokument för dig. Detta kan ordnas genom att bli praktikant på ett företag ett antal månader innan papprerna måste skrivas på. Det är en regel att ditt jobb måste ha något att göra med vad du pluggade i USA. Du är däremot inte begränsad till att jobba enbart i den delstsaten som du har pluggat i, utan kan jobba i vilken delstat du vill. Under tiden man jobbar under ett av dessa arbetsvisum i USA får man ett tillfälligt Social Security-nummer så att man kan betala skatt och så vidare...

OBS! Jag är inte någon sorts akademisk rådgivare, utan detta är enbart tips baserade på min egna personliga erfarenhet av att plugga i USA. Att följa dessa steg är inte en garanti att att det går som planerat. Jag rekommenderar inte någon att använda sig av dessa tips för att plugga i ett annat land än i USA då det kan vara stora skillnader och mina erfarenheter av att plugga utomlands är enbart i USA.

0 kommentarer