Hurricane Irma

Utifall att ni flitigt följer utrikesnyheter så här ni hört om stormen i Texas, översvämningarna och så vidare. Nu är en stor orkan på väg mot Florida som är ovanligt stark! Den passerar just nu Bahamas öarna och är på väg mot Miami. Stormen kommer troligtvis att slå till som hårdast mot Floridas östkust, medan jag är på Floridas västkust. Däremot så bildas det tydligen en ny orkan i den Mexikanska Gulfen (vilket är närmare vart jag är), men en orkan i taget...
 
Clearwater (staden/kommunen) som jag bor i är i utkanten av stormens förväntade stormbana så vi förväntas inte att se lika många hus förstörda som i Miami eller Fort Lauderdale. Detta hindrar däremot inte många i området från att få panik; vattnet är slut i dom närliggande Walmart-butikerna och många bensin-stationer har slut på bensin!
 
Många har just nu lämnar delstaten genom att köra norrut mot Atlanta. Detta har lett till att många kommer att sitta fast i bilköer när stormen slår till. Dessutom så flyttar stormen sig norrut, vilket betyder att inom några dagar kan den vara uppe vid Atlanta. Så med detta i åtanke, stannar jag kvar i Florida trots stormen.
 
Skolan har stängt ned alla byggnader fram tills på söndag, så jag har i alla fall ledigt och behöver inte oroa mig över hur jag ska kunna ta mig till skolan i en orkan.
 
 
2 kommentarer
Anonym

Peter! Jag är orolig!

Anonym

Nu står de ju i nyheterna att stormen har bytt riktigt och kommer gå rakt över clearwater nästan....