Hurricane Irma update

Stormen har vänt riktning och är på väg mot mig! Först sa metrologerna att stormen skulle slå till mot Floridas östkust, men dom senaste dagarna har stormen vänt sig nordväst - mot Tampa Bay området (vilket är vart jag är). Stormen bör inom ett antal timmar slå till mot södra Florida (först Key West) och förväntas att nå Tampa tidigt måndag morgon. Metrologer på dom lokala nyhetskanalerna på TV hoppas att stormen kommer att tappa i styrka när den träffar land, men dom är också oroliga utifall Hurricane Irma skulle åka in i det varma vattnet i den Mexikanska Gulfen och på så sätt förbli väldigt stark/farlig.

Vissa områden har satts under obligatorisk evakuering. Utifall att Clearwater sätts i obligatorisk evakuering så kommer jag att åka med bekanta upp till New York med bil, vilket jag har hört tar cirka arton till tjugo timmar. Samtliga butiker och bensinstationer har redan stängt och jag hann faktiskt inte riktigt köpa allt som jag ville förberreda mig med. Saken är den att elen förväntas att lägga av och då kan jag inte ens laga nudlar eller något varmt. Vatten är ett annat problem... Tydligen så orsakar el-avbrott stadens vatten-filtrerings-system att lägga av vilket gör krannvattnet odrickbart. Jag har därför samlat på mig en del vatten i förhand.

Om jag är orolig? Ja, utan tvekan. Eventuella översvämningar är vad jag är mest orolig över eftersom att det kan förstöra väldigt mycket saker...

 
5 kommentarer
Josefine B

Gud va läskigt

Madeliene

det måste ha varit läskigt!

NORRSKEN EMMISH

läskigt :/

kram

Anita

Obehagligt :(

Jessica Högberg

Men oj så läskigt!! Hör av dej ofta med uppdateringar! Har du tagit bilden?? *Tänker på dej*