Ingen julmust

Julen närmar sig snabbt och runtomkring finns tecken på det; husen runtomkring är jul-pyntade och även så är Walmart. I Sverige så fick jag ofta höra om hur stressigt det är kring jul för föräldrar - med alla kostnader som kommer med presenterna, julmiddagen, granen och så vidare... Här i USA verkar trycket att spendera pengar kring jul vara ännu högre. På TV visas reklamer som berättar om utdragna avbetalningsplaner som folk erbjuds skaffa för att kunna köpa alla presenter. Det verkar rätt korkat att köpa presenter som man inte har råd med för att imponera och så vidare...

Jag har dom senaste dagarna sett folk i Sverige lägga upp jul-grejer på sociala medier för alla advent-firanden (vilket för övrigt inte verkar vara en grej i USA) med glögg, lussekatter och julmust, och inga av dom tre grejerna verkar finnas i USA! 

Jag saknar redan sådana saker som inte finns här, men på andra sidan så finns det ju massor av saker här som inte finns i Sverige...

2 kommentarer

Klar för terminen

Igår var det terminens sista dag för mig. Alla projekt och prov i mina kurser är nu klara. Jag har inte fått alla resultat ännu, men det ser ut som att jag kommer få godkänt i alla kurserna. Slutet av den här terminen har varit väldigt stressig, vilket det brukar bli mot slutet av terminerna... Dom senaste veckorna har jag pluggat dygnet runt för att klara av alla prov och sådant så det är skönt att äntligen få några dagar ledigt över julen innan vårterminen börjar.

Så nu återstår det att se hur jag kommer att spendera julen. Man kan redan nu se hur folk har julpyntat sina hus. En sak som jag definitivt ser fram emot är att det blir lite svalare här. När man är från Sverige så hoppas man sällan att det ska bli kyligare ute, men här i Florida så är det väldigt varmt nästan året runt så svalare temperaturer uppskattas.

0 kommentarer