Sköldpadda i trädgårn

 
🐢
 
Häromdagen var jag ute i trädgårn när jag helt plötsligt såg en sköldpadda! Den hade gått upp till ett staket från ett dike som ligger nära trädgårn.
 
Jag visade den för Matilda och gick sedan därifrån för att låta den vara ifred. Ungefär en halvtimme senare såg jag att sköldpaddan hade fastnat mellan staketet och ett antal bambuträd. Från vart sköldpaddan stod, var den för bred för att kunna lyckas ta sig ned i diket igen på egen hand.
 
Jag insåg att jag skulle behöva flytta på den för annars skulle den vara fast där utan mat och vatten. "Det är en amerikansk sköldpadda, bäst att jag pratar engelska med den!" tänkte jag.
 
 - "I know you're gonna hate this, but it's for your best!" sa jag till sköldpaddan medan jag stod på huk. Jag har nämligen aldrig hört talats om något vilt djur som vill bli upplockat (om inte vid en kris)...
 
Därefter lyftade jag den försiktigt medan den väste. Jag la sköldpaddan där det var mjukt med massor av löv och det fanns en enkel gång för den tillbaks till diket framför den. Jag gick sedan därifrån.
 
Ungefär en halvtimme senare var den borta så den hittade nog vägen ut och det gick förhoppnings bra för för honom eller henne!
0 kommentarer