Plugg

 
👨🏻✌️
 
Slutet av terminen är runt hörnet. När man pluggar i USA som en internationell elev så kan man inte ta sommarlov det första året så jag kommer att plugga under sommaren också.
 
Jag trodde först att jag skulle behöva ta en mattekurs under sommaren, men nu har jag hittat en annan kurs och kan därför skjuta upp matten en termin eller två. Jag gillar inte matte, vilket är varför jag har pluggat marknadsföring och nu affärsadministration (eftersom att dom ämnena innehåller inte särskilt mycket matte i jämförelse med många andra högskoleinriktningar).
 
 
🏫
 
0 kommentarer

Exotiskt vildliv

 
En flammingo som jag såg häromdagen.
 
Det är vår och sommaren närmar sig. När jag kom hit i vintras var det cirka tjugo till tjugofem grader celsius ute. Dom senaste veckorna har temperaturen ökat stadigt och just nu är det mellan tjugofem och trettiofem grader ute på dagarna.
 
Nu när det blir varmare så kan man se förändringar i vildlivet; ödlorna blir större, fler ormar kommer fram och man kan se flamingos gräva runt i diken där det finns vatten (troligtvis för att kyla ned sig, dricka och äta).
 
Jag klev nästan på en giftig orm igår! När jag gick till den närmsta matbutiken så kollade jag inte särskilt nogrannt. Som tur var, så tittade jag upp och såg en grön orm framför mig! Jag visade upp bilden som jag tog på ormen till en kompis som berättade att det är en "tree-snake" ("träd-orm") och att dom är giftiga.
 
 
Ormen som jag nästan råkade kliva på! 🐍 
 
 
En ödla som är väldigt vanlig här. 🦎 
1 kommentar

Chick-fil-A

 
🏪
 
Jag testade nyligen ett snabbmatsställe som tydligen är rätt populärt här i USA, men som inte finns i Sverige; "Chick-fil-A". Det uttalas tydligen inte med ett "A" på slutet utan med ett "E" som "Chick-file'" ungefär. Det är ett ställe som främst säljer friterade kycklingburgare.
 
Jag har varit där två - tre gången hittils (vilket faktiskt är förvånadsvärt få gånger med tanke på att det finns en väldigt nära mitt campus). Under dom här besöken har jag  testat mig på deras "klassiska kycklingburgare" (vilket bestod enbart av två hamburgarbröd, den friterade kycklingen och en 'pickle'. Helt okej, tyckte jag att den var - friterad kyckling är ju alltid gott! Jag testade också deras  "starka" kycklinghamburgare och den har varit väldigt oregelbunden i hur stark den är.
 
Sedan så finns det ju självklart dom klassiska fördelarna med resturanger i USA; påfyllningar (på dricka) är alltid gratis och man behöver aldrig betala för att gå på toaletten!
 
 
🍗🍟
0 kommentarer