#tb

0 kommentarer

Gold diggers

Jag är inte särskilt gammal, men under mitt hittills korta vuxna liv så har jag ju ändå hunnit göra en del sociala observationer. Jag har bland annat lagt märke till att när vi killar pratar om ideal som vi har hos tjejer så är dom nästan alltid fysiska. Dom föredragna fysiska dragen brukar alltid vara desamma; stora bröst och kurvig rumpa. Det är väl våra gamla stenåldersinstinkter som säger åt oss att det är attraktivt för att det är bra förutsättningar för att kunna föda barn och så vidare...
 
När jag har hört tjejer diskutera deras ideal hos killar så kommer fysiska drag på tal även där, men oftast så kommer killens ekonomi på tal. Jag har aldrig hört en kille säga att en stabil ekonomi är en grundläggande förutsättning för att han ska vara villig att ingå i en romantisk relation med henne, men det har jag väldigt ofta hört tjejer säga om killar. Kan även det här vara någon sorts stenåldersinstinkt för att hitta killar som kan försörja eventuella barn?
 
Ordet "golddigger" har jag faktiskt aldrig hörts använda om en kille. Det är som att ordet har fått en feminin innebörd. Det kan man ju skylla på att förr i tiden så hade inte kvinnor samma förutsättningar för att tjäna pengar som män.... men... Nu i modern tid så finns det ju många högavlönade kvinnor, men ändå så ser man inte unga killar som är tillsammans med äldre högavlönade kvinnor... Men unga tjejer som dejtar äldre högavlönade män är fortfarande en vanlig syn.
 
Tänk om det inte är en stenåldersinstinkt att hitta en försörjare som orsakar detta - tänk om det i själva fallet är en oidentifierad faktor i vårt samhälle som orsakar dessa olika prioriteringar i en partner mellan könen? Har ni några tankar på vad för faktorer det här skulle vara?
 
Kanye West - Gold Digger ft. Jamie Foxx
0 kommentarer

Ny gitarr

Dom senaste dagarna så har jag känt mig sugen på att köpa en ny gitarr. Min gamla gitarr är ju inte särskilt rolig att spela med... Min gamla är ju inte särskilt rolig att spela på... speciellt inte med kompisar med tanke på att det stod en stor Disney logga på den och så vidare så det ser  ju inte så manligt ut.
 
Jag såg en gitarr till salu salu på 4sound som jag länge har velat ha... Just eftersom att den är så snygg. Och den låter helt kanon också så jag köpte den - är fett nöjd! Så idag så har jag hängt med Alexandra och jag passade på att få Alexandra att ta några bilder på den samt spela in när jag spelar en snutt. Lite kliché att spela "Stairway To Heaven" kanske, men nu blev det så! :)
 
0 kommentarer